4.-Quins són els poders d’un dòmine?

-Són implants situats davall la pell, alimentats per una carrega d'energia que tenen al pit, pero el seu vertader poder es el coneixement


6.-Qui és Eban Buzbek?

-És el cap del clan dels Brumbs, que va pujar al poder del seu mon, i com la seua tradició deia, necessitava un trionf militar i va envair Pao.


14.- En què es basava el prestigi dels homes a Desintegració?

-Per la quantitat de dones amb qui es reproduien i la quantitat de fills. Per aixo Palafox sols volia dones a cambi dels seus serbeis


23.-Què és el pastitx?

-El pastitx, és una llengua feta de totes les llengües que es parlen a Pao; El paones, el valeant, el tecnicant i el cogitant. Aquest va ser creat pels estudiants paonesos que van viatjar a Desintegracció per a estudiar,en un principi va surgir com un joc i els estudiants competien entre ells per a ver qui el parlava mijor. Pero una vegada en Pao va ser el medi pel que Beran volia aconseguir la unitat dels paonesos, perque tenia paraules de totes les llengües de Pao, aço fa que siga mes facil d'aprendre per a tots els ciutadans de Pao.

15.- Qui són i quin paper acompleixen en l'obra: Ercole Paraio, Gitan Netsko, Beran de Panasper, Bustamonte, Lord Palafox, Eban Buzbek, Fanquiel, Aiello, (Comenta’n només quatre dels vuit).

-Ercole Paraio: En realitat es Beran Panasper, aquest es el nom que s'inventá per a poder tornar a Pao amb els estudiants que arrivaren a l'estació, d'aquesta forma va mantenir les dues identitats per a que palafox no l'hi descobrera.

-Gitan Netsko: Va ser una de les moltes dones que van ser enviades a Desintegració pel contracte de Bustamonte amb Palafox, Beran va parlar amb ella a l'estació i despres Palafox li la va regalar com a premi per haver alcaçat la madureza, aço era tipic a Desintegració, Beran va mantenir una bona relació amb ella, encara que aquesta no li parlava molt. Finalment un dia li va dir que estava embarassada, quan van aribar a la consulta, va descobrir que el fill era de Palafox, i aquesta es va llançar escales aball perque no volia engandrar un fill de Palafox i va morir.

-Ailleo: És el pare de Beran, era el panarca de Pao fins que Bustamonte el va assasinar i va osorpar el tro.

-Beran Panasper: És el fill d'Ailleo, i l'hereder al tro, quan Bustamonte assasina a Ailleo, Beran fugis amb Palafox fins Desintegació on rep educació, al pas del temps retorna a Pao