2.-Quin sistema numèric tenen els paonesos?

Tan sols tenien 8 nombres.

6.-Qui és Eban Buzbek?

Eban Buzbekes el comandant de un dels tants clans brumbs , que hi ha a Marjalmuriac, va arribar al poder. Era orgullósi no coneixia la por com tots els habitants del seu món.Com que volia demostrarla seua valía va decidir atacar Pao, no trobaren cap resistencia i s'avorriren i no disfruta de la conquesta.
Va deixar Bustamonte com a Panarca amb la condició de que cada més el pagues un tribut.
Torná molt anys després a pedir que s'aumenti el tribut , ara el Panarca era Beran , ell no accepta i comença la guerra. La guanya els paonesos, al camp de batala i psicologicament robant-li tots els tresors del clan . Perd la guerra i declara Pao llliure i independent .

7.-Quins són els poders de Lord Palafox?

Pot flotar a l'aire , amb un dispositiu a la cama ; pot llançar flames blaves per els dits ; pot caminar per l'aigua ; te una mena de comunicació telepática amb els mitjans d'informació.

15.- Qui són i quin paper acompleixen en l'obra:

Gitan Netsko

Era un jove paonesa que havía anat a Desintegració pel contracte firmat entre Bustamonte i Palafox , com una de les dones que el Panarca manaba a Desintegració per pagar a Palafox. Ella va conservar amb Beran a l'estació de Desintegració , després Beran anà a vore a Palafox , i va demanar la com a companya.
Ella no es sentía orgullosa de ser paonesa i convivia amb Beran al seu dormitori , 3 mesos després van vore que estaba embaraçada , però aquet fill era de Palafox i a l'assabentar-se es llança per les escales i va morir .

Fanquiel

Es un dels tants fills de Palafox , al qual Palafox li mana ensenyar a Beran l'idioma de Desintegració.

Aiello

Panarca de Pao i pare de Beran , i el seu germà era Bustamonte , va ser assasinat per Beran el qual estava sota control mental.

Lord Palafox

Era dominie de l'institut de Desintegració ; era molt respetat ,tant per el nombre de fills com de les seues acciones. Va aconsellar a Bustamonte com defendre Pao , i va ser l'instructor de Beran , al qui quan va arribar al poder com a nou Panarca el fora de conselle. Peròal final de l'obra , es torna emèrit ,enfermetat dels dominies ; i els cogitans , a la vegada fills seus el maten .

23.-Què és el pastitx?

El pastitx era un idioma , creat com a joc pels estudiants paonesos que anaren a Desintegració a formar-se com a intèrprets . Esta llengua estava formada per termes valeants , tecnicants i cogitans que eren les que estudiaven , a més contenia termés paonesos i l'idioma de Desintegració.
Aquest idioma el volien utilitzar els valeants , per unir Pao i que tothom es poguera comunicar sense necesitat d'un interpret. Així Esteban Carbone mana al Panarca que tota la població de Pao ,tant valeants ,tecnicants i cogitans aprengueren aquest idioma.