8)

Bustamonte ha sigut embaït pels brums, aquestos li demanaven una quantitat de mil marcs a canvi de respectar Pao i no conquerirlo.Bustamonte va cedir a la proposta de Evan Buzbek, capità dels brumbs,però, la cosa va empitjorar quan un descendent del capità dels brumbs va arribar a Pao amb l'objectiu d'obtenir també una quantitat monetària per a cobrir les despeses del seu clan i per a comprar armes. Bustamonte es va sorprendre d'aquesta visita i una vegada més va haver de cedir. Bustamonte no sabia com desfer-se d'aquest problema i va anar en busca de Palafox.Lord Palafox decideix ajudar-li com a conseller a canvi d'una quantitat de dones al mes.

15)

Ercole Paraio: És la identitat que adopta Beran quan s'introdueix al grup de paonesos que estudien lingüística.Amb aquest nom és conegut pels seus companys paonesos quan arriba a Pao de nou per a exercir com a lingüísta sense que Palafox ni Bustamonte el puguen reconèixer.

Gitan Netsko: És una dona paonesa que ha sigut traslladada a Desintegració com a pagament. Beran al arribar a la terminal li pregunta que qué fan tantes dones baixant de la barcassa. Aquesta li conta tot el que está succeïnt a Pao amb el regnat de Bustamonte.Quan Beran va en busca de Palafox, aquest, com a regal, li promet una dona i un aerocotxe. Beran decideix que vol a Gitan Netsko. Passen uns anys i aquesta es queda embarassada i quan va a fer-se l'ecograffia es descobreix que el pare del seu fill es Palafox. Aquesta al assabentar-se de la noticia es llança escoles avall i es suicïda.

Bustamonte: És l'oncle de Beran Panasper. Quan el seu germà i pare de Beran, Aiello, va ser assassinat aquest va obtindre el càrrec d'ajudor-regent del nou panarca. Aquest dessitjava ser el vertader panarca i volia aconseguir-ho assassinant al seu nebod. Bustamonte va regir com a panarca a Pao durant una temporada i va iniciar el procediment de les tres noves llengës, valeant, cogitan i tecnicant amb l'ajuda de Palafox.Va ser, més tard, quan Beran volia recuperar el seu regnat, assassinat per ell.

Beran Panasper: És el protagonista de la novel·la . Amb tan sols nou anys va ser traslladat a Desintegració. Va aprendre el llenguatge de Desintegració i quan va tornar a Pao a recuperar el seu regnat va permanèixer com a tutor de lingüística fins que va planetjar la seua rebel·lió. Va aconseguir el seu tró amb l'ajuda de Palafox al que més tard va tindre que enfrontar-se per la possessió del seu mon.

18)

Bustamonte ha proclamat el seu regnat pel mon de Pao. Per l'assassinat de tres dels representants de Mercantil, el mon el qual li suministrava excedents, es va produïr una crisis económica al país. Amb les continues amenaces d'Eban Buzbek es va produïr al mateix temps una crisis política. Bustamonte ajudat per Palafox va decidir iniciar un canvi social.. Van diferenciar tres llengües " la valeanta, cogitanta, tecnicanta". Cadascuna d'aquestes es basava en a partir d'uns coneixements , sintaxis, paraules, etc.., crear un grup de lluita, un d'inventor i l'altre industrial, per alliberar-se del brumbs amb els nous soldats i ja que no comerciaven amb Mercantil per lo succeït, produïr per si mateixos.

21)

Beran assassina a Bustamonte després d'el succés ocorregut als càntics. L'assassina per no reconèixer-lo com a vertader panarca de Pao i haver-lo proclamat mort. L'assassina entrant per la seua finestra i apuntant-lo amb el dit índex el qual produïa una flama blava.

25) ¿Quí assassina a Aiello?

Bustamonte per mitjà de la hipnotizació que li provocà a Beran. L'assassina per aconseguir el tro i exercir com a panarca.